check Doprava zdarma od 2 449,00 Kč
check Vrácení do 14 dnů
check Zaplatit za 30 dní
check Oblast velkoobchodu - B2B
ID: 2982170

Mannol 8108 BASIC PLUS převodový olej 75W-90 1L - MN8108-4

1 073,71 Kč včetně DPH

Převodový olej Mannol 8108 BASIC PLUS 75W-90

Výrobce:
Kód výrobce:
MN8108-4
Kapacita:
4
Viskozita:
75W-90

Celoroční, víceúčelový, energeticky úsporný převodový olej poslední generace (obsahující PAO) určený speciálně pro mazání manuálních převodovek s integrovanými diferenciály vozidel s předním pohonem. Je vhodný pro všechny typy synchronizovaných i nesynchronizovaných manuálních převodovek (včetně těžkých). Byl vyvinut na základě požadavků koncernu VW.
Doporučuje se pro použití v manuálních převodovkách (s integrovaným diferenciálem i bez něj) osobních automobilů a vysoce zatížených manuálních převodovkách pro silniční (zavazadlové traktory, autobusy apod.), terénní (stavební, důlní, zemědělská) a specializovanou techniku evropských, amerických a asijských výrobců, v případě potřeby výkonnostní stupeň GL-4. Zvláště se doporučuje pro osobní automobily VW a Ford.

Obecný popis
  • jedinečný prémiový základ PAO s ideální viskozitou v širokém rozsahu teplot v kombinaci s nejnovější generací aditiv zajišťuje vynikající protitahové vlastnosti, čímž zajišťuje výraznou úsporu paliva a velmi hladké řazení.
  • díky svému jedinečnému složení poskytuje vynikající protioděrové a protismykové vlastnosti, které výrazně prodlužují očekávanou životnost technického zařízení ve všech, i těch nejextrémnějších provozních režimech v širokém rozsahu okolních teplot. Olejový film má zvýšenou odolnost vůči zvýšenému tlaku
  • poskytuje vynikající nízkoteplotní vlastnosti, které zajišťují snadné startování, spolehlivé mazání a také snadné a přesné řazení převodových stupňů při jakékoli okolní teplotě (až do -40 °C) a za jakýchkoli provozních podmínek.
  • má zvýšenou tepelně-oxidační stabilitu a vynikající odolnost proti tepelné degradaci při vysokých teplotách, což umožňuje prodloužení intervalů výměny oleje a snížení nákladů na údržbu zařízení. Doporučený interval výměny je 40 000 km/2 roky.
  • účinně chrání před lakováním a zanášením kroužku synchronizátoru
  • chrání kovové části před korozí
  • zajišťuje vynikající kompatibilitu s těsnicími materiály, zabraňuje bobtnání, tvrdnutí a smršťování, čímž snižuje náklady na náhradní díly a zabraňuje netěsnostem
  • snižuje hlučnost
  • vhodné pro mírně zatížené neintegrované diferenciály